18 juli 2024

FREDAGSKRÖNIKAN

image

Plötsligt händer det

Vad är det då som händer då, tänker ni? Jo, det är dags att damma av mikrofonen och börja göra lite reportage igen.

Det är en del saker som jag har haft för avsikt att göra, men som av väl känd anledning har blivit uppskjutet.

Här kommer en liten uppdatering om vad som väntar den trogna lyssnarskaran under hösten.

Hitio Gym, hur har det gått för Ivan Melin och hans gäng efter en något turbulent start? Vad blev det av visioner och planer på att öppna ett gym för hela familjen?

BakeToYou, flickorna Sandberg har utökat sitt sortiment och bakat massor med tårtor och andra godsaker. Lite grann om dagsläget och framtidsplanerna.

Bernard Löhr, mannen som alltid kommer att vara förknippad med ABBA och deras musik. Han jobbar dagligen i hop med Benny Andersson och har ett företag som levererar ljudeffekter över hela världen. Låtskrivare, producent, gitarrist, han ligger bakom det allra största som vi lyssnar på i dag. En doldis i kändisvärlden. Det han inte vet om musik och ljud är inte värt att veta.

Samma Bernard är även racerförare och instruktör i banracing. Porsche är märket som både han och hans fru har tävlat med. Prissamlingen är enorm och det ska bli väldigt spännande att lära sig mer om denna sport. Vi gör två program, ett om musiken och ett om bilarna och racingen.

Ängsö, ön utanför Tyresö ska besökas, här ska jag träffa Karin, fiskardotter som kommer att berätta om sin far, Fiskar – Lasse och om kopplingen till Strindbergs ”Hemsöborna”. Hur var det att växa upp i en fiskarfamilj ute på Tyresö, det får vi veta av Karin.

Fröken Trim, hur gick det med hundtrimmet? Anna har nu varit i gång en tid och det ser ut att vara full fart på affärerna, det ser man tydligt när man går förbi. Ett möte med Anna ska det bli.

Johanna Martell, firad operasångerska, kyrkomusiker och skådis, blivande präst är hon dessutom.

Ett intressant samtal om både livet och döden, gudstro och mycket annat. Jag kan även utlova att ni får njuta av hennes ljuva stämma.

Andrew, mannen, myten, legenden, killen som började bygga på sin Mini redan i tidiga tonåren. Hur långt har han kommit, blir det nån provtur? Det kommer vi att bli varse under hösten.

Var dag i Tyresö, ett program om denna grupp som kom till i ilska och som har utvecklas till något utöver det vanliga, en grupp som fokuserar på det fina i tillvaron och står över det mesta av elakheter och näthat.

Det blir ett samtal mellan undertecknad och Linnea. Jag hoppas även att kunna övertala min kära vicesheriff att bjuda på lite sång och musik.

Det var ett axplock över vad jag kommer att sysselsätta mig med i höst.

Jag kommer att lägga ut dessa program i sociala medier, på Lellesidan och i gruppen Var Dag i Tyresö. Programmen kommer också att, som vanligt, kunna avnjutas direkt på FM radion 91,4 MHz eller via Tyresoradion.se.

Jag hoppas att ni vill lyssna på dessa program och gärna komma med lite feedback, men även med önskningar och tips om sådant som vi kanske borde fördjupa oss i framöver.

Det blev en något annorlunda krönika i dag, men så kan det gå när inte haspen är på.

Hoppas att sommaren är till full belåtenhet och vi har en spännande höst att se fram emot.

Eder admin Lelle.

Lelle Wiborgh
Krönikör
  • Publicerat: 2021-07-30

  • |
  • Uppdaterat: 2021-10-08


Lelle Wiborgh är en fristående krönikör vars åsikter inte nödvändigtvis återspeglar Vi i Tyresös redaktion.
[ANNONS]