4 december 2022

NYHETER

Villapriserna ökar i 14 av 19 kommuner i länet

En klar majoritet av kommunerna i Stockholms län ser en prisuppgång på villor. Under det senaste kvartalet var uppgången störst i Vallentuna där priserna steg med hela 14 procent.
Redaktionen
  • Publicerat: 2019-05-09

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-22
[ANNONS]

Bostadsmarknaden börjar allt mer återhämta sig efter det kraftiga nedställ som kom för snart två år sedan. Det visar färsk statistik från Svensk Mäklarstatistik. I Stockholms län gick villapriserna upp med i genomsnitt tre procent under den senaste tremånadersperioden.

Men skillnaderna mellan kommunerna i länet är stora. Störst var alltså uppgången i Vallentuna med 14 procent. Även Ekerö och Nacka hade kraftiga prisökningar på tio respektive nio procent medan det i Nynäshamn, Botkyrka, Sigtuna, Järfälla och Södertälje i stället gick bakåt. I Nynäshamn och Botkyrka sjönk villapriserna med två procent. I övriga kommuner med en tillbakagång var siffran en procent.

Men de allra flesta kommuner noterade alltså positiva prisförändringar. Så även Tyresö som hade en prisökning på tre procent. Totalt gjordes 69 försäljningar under perioden till ett genomsnittspris om 5,7 miljoner kronor.

Prisrally i Salem
Bland bostadsrätter sjönk däremot priserna i Tyresö med en procent efter att 135 bostadsrätter omsatts till ett genomsnittspris om 2,5 miljoner kronor. Det är dock en i sammanhanget blygsam förändring sett till de tvära kast som rådde i övriga länet. I detta utmärkte sig framför allt Salem och Södertälje. I Salem gjorde priserna ett glädjeskutt med en uppgång på smått osannolika 18 procent. I Södertälje föll i stället priserna som en gråsten – minus nio procent.

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information