4 december 2022

NYHETER

Nytt narkotikatillslag i Tyresö

I fredags i förra veckan gjorde polisen en ny raid mot droghandeln i Tyresö – och det med framgång. "En större mängd narkotika togs i beslag, både cannabis och kokain", skriver polisen på Facebook.
image
Redaktionen
  • Publicerat: 2019-04-18

  • |
  • Uppdaterat: 2021-01-30
[ANNONS]

I tisdags i förra veckan gjorde polisen en omfattande insats mot narkotika i Granängsringen. Det resulterade i flera gripanden och stora beslag. Under fredagen fortsatte kampen genom uppsökande insatser på platser där man fått tips om att det förekommer narkotika. På Tyresöpolisens Facebooksida uppges att en större mängd narkotika togs i beslag, hasch men också tyngre droger som kokain.

Till Mitt i Tyresö säger Rikard Torstensson på Nackapolisen att en del av narkotikan tros ha varit för eget bruk, men mycket misstänks ha varit avsett för langning.

– Det kan handla om mängden narkotika, eller hur det varit förpackat. Ibland förekommer det att den misstänkte har en stor mängd kontanter på sig, säger han.

Efter tisdagens tillslag i Granängsringen förekom bilbränder på två ställen i Tyresö de följande nätterna. Något som spekulerades vara en hämnd mot polisen för att de stört droghandeln. I Tyresö Strand brann hela 14 bilar.

Moderaterna vill ha trygghetskameror
Ett sätt för att komma åt narkotikan i Tyresö är trygghetskameror, det menar oppositionsrådet Anki Svensson (M).

– Droghandeln i Tyresö har blivit ett växande problem och sker i dag helt öppet och ogenerat. Det är fullkomligen oacceptabelt. Håller man på med det ska man fastna på film och lagföras eller tas omhand av sociala myndigheter om man är minderårig. Polisen jobbar på så hårt de kan men resurserna räcker helt enkelt inte till. Då är kameror ett bra komplement, säger hon.

Moderaterna har lämnat in en motion om att kommunen ska samarbeta med polisen för att sätta upp kameror. Något som blivit enklare efter att en ny kameralagstiftning trädde i kraft förra sommaren.

Man vill att centrala platser såsom busstorget i Tyresö Centrum, Granängstorget, Strandtorget och Alléplan prioriteras särskilt.

– Det är platser där många ungdomar rör sig och många beskriver att de inte känner sig trygga. Men vi är beredda att pröva kameror på fler ställen. Tyresöbornas trygghet har högsta prioritet för oss.

Det finns dem som menar att kameror inskränker på den privata integriteten. Hur ser du på det?

– Kriminella ska inte tillåtas dominera det offentliga rummet och utsätta vanliga människor för otrygghet, oreda och i värsta fall brott. Det om något är en begränsning av vår frihet.

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information