14 juni 2024

NOTIS

Här är gatunamnen till nya stadsdelen

Snöflingegatan, Regnbågsgatan och Vårflodsgatan, ja det är några av gatorna i den nya stadsdelen Norra Tyresö Centrum, något som Vi i Tyresö är först med att berätta.
image
Foto: Tyresö kommun
Redaktionen
  • Publicerat: 2016-03-18

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-22

Denna artikel är publicerad 2016 och kan därför vara inaktuell!


[ANNONS]

Under torsdagskvällen fattade byggnadsnämnden beslut om namnen på de nya gatorna till nya stadsdelen Norra Tyresö Centrum. Tusen nya bostäder ska byggas med start i slutet av mars.

Underlaget till beslutet kom från en särskild namngrupp som i dialog med Tyresöborna arbetat fram förslagen, något Vi Tyresö tidigare berättat om. Men då avslöjades bara att man använt vatten som tema i namnsättningen. Själva förslagen höll man på.

Vi i Tyresö har tagit del av beslutet från byggnadsnämnden och kan nu berätta att det handlar om följande gatunamn: Simgatan (byter från Simvägen), Älvdansgatan, Snöflingegränd, Vattendroppsgränd, Tidvattengatan, Regnbågsgatan, Rimfrostgränd, Vårflodsgatan samt Näckrostorget och Floras park.

Moderaten Dick Bengtson som lett namngruppen är nöjd och säger så här om arbetet;

- Det har varit ett roligt och intressant arbete som engagerat många Tyresöbor. Ett stort tack till alla som skickat in förslag. Jag är övertygad om att alla som så småningom flyttar in i de nya områdena kommer att tycka om sina nya adresser.

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information