4 december 2022

NYHETER

Första spadtaget till nya ishallen och lyftet av Tyresövallen

I går togs första spadtaget till den nya ishallen och upprustningen av Tyresövallen.
image
Foto: Tyresö kommun
Redaktionen
  • Publicerat: 2018-08-24

  • |
  • Uppdaterat: 2021-02-02

Denna artikel är publicerad 2018 och kan därför vara inaktuell!


[ANNONS]

Under många år placerades stora idrottshallar och arenor utanför stadskärnorna. Nu ska de helst ligga på en plats som är levande och där människor rör sig. Den nya ishallen i Tyresö får ur det perspektivet en placering och kontakt med omgivningen som närmast är unik.

För även om den toppmoderna och stilsäkra ishallen som ska byggas på tidigare C-planen, mellan badhuset och A-planen, inte kommer ligga långt ifrån den befintliga kommer det i och med utvecklingen av Norra Tyresö Centrum snart myllra av liv där. 

Hallen kommer ta 1.000 åskådare, rymma ny cafeteria och nya och fina omklädningsrum och kanslilokaler till föreningarna Tyresö konståkningsklubb, Tyresö Royal Crowns, Tyresö FF och Tyresö Hanviken Hockey. Under blir det ett p-garage och framför skapas ett minitorg i bästa solläge.

LÄS MER: 
Här ska nya ishallen byggas

Första spadtaget
Under torsdagseftermiddagen togs första spadtaget av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) och kommunens stadsbyggnadschef Sara Kopparberg. De tre grävde gemensamt bort lite snö från den snöhög som ligger bredvid C-planen.

– Äntligen är vi igång på riktigt med den nya efterlängtade ishallen som kommer att bli ett jättelyft för föreningarna och för alla ungdomar. Extra kul att vi också samtidigt kan ge ett ansiktslyft till hela Tyresövallen och bidra till en fortsatt positiv utveckling för Tyresö Centrum som en levande, inbjudande och attraktiv småstad, säger Fredrik Saweståhl (M) i en kommentar efter spadtaget.

Då står hallen klar
Hallen beräknas stå klar första kvartalet 2021 och först då kommer den befintliga att rivas. Fotbollens C-plan som får flytta på sig för bygget kommer att anläggas norr om A-planen. Även den nya C-planen kommer att få kylrör och kunna användas som isbana vintertid.

Ny fotbollsläktare
I projektet ingår också en helt ny fotbollsläktare som kommer att byggas längs ishallens vägg och bilda läktare på kortsidan för fotbollsarenan. Den gamla sittplatsläktaren kommer att rustas upp och förlängas vilket sammantaget ger en ordentlig ökning av publikkapaciteten runt A-planen.

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information