18 juli 2024

DEBATTARTIKEL

Butiksdöden, näthandeln och den lilla småföretagaren

Sent ska syndaren vakna. Jag handlar en del på nätet, det har varit ett sätt att hantera smittorisken i pandemitider. Det är ett både bekvämt, i bland snabbare och billigare sätt att handla det man behöver. Det finns ju så klart baksidor och stora nackdelar. De baksidorna stavas butiksdöden
image
Foto: Pressbild amazon
Redaktionen
  • Publicerat: 2021-10-24

  • |
  • Uppdaterat: 2021-10-24

I de flesta köpcentrum läggs butik efter butik ner, i Tyresö Centrum ser det inte roligt ut nu och värre lär det bli...

Nu är nog inte näthandeln den enda boven i dramat, höga hyror, pandemin och annat är säkert också en bidragande orsak till att butikerna tvingas slå vantarna i bordet.

Jag kommer fortsättningsvis bara att handla på nätet i nödfall, alltså när den aktuella varan inte finns att tillgå i en fysisk butik. Det är inte mycket att skryta med, men det är det lilla som jag och min familj kan göra för att dra vårt strå till stacken.

Jag gör ju också radio i lokalradion och det som förvånar mig mycket, är det svala intresset från en del småföretagare att ta chansen att göra sin röst hörd i radion.

Här finns det en möjlighet att nå ut till, kanske tusentals potentiella kunder, men man tar inte den chansen. Resonemanget om att ingen längre lyssnar på radio, faller ju också platt. Programmen delas i sociala medier och når ut på helt andra vägar i dag än på den gamla köksradions tid.

Det vanligaste skälet till att man inte vill marknadsföra sig i radion, det är att man inte har tid.

Våra företagare måste vara väldigt upptagna människor som har så viktiga uppgifter att man inte kan avvara 45 min eller en timme?

Dessa 45 minuter skulle nog ge en hel del, om man i all enkelhet berättade om sitt företag och vad man hade att erbjuda sina kunder.

Vad kostar då en sådan marknadsföring? Inte ett jota, vi är ideellt arbetande människor.

Jag har ju själv arbetat nästan hela mitt liv som egen företagare och det ligger mig varmt om hjärtat att vi måste ha små, fungerande företag.

Möjligen kunde vi bättra på situationen lite med dessa enkla medel, handla lokalt, marknadsföra företagen lokalt och säkert finns det även andra små saker som kan hjälpa våra fria företagare på traven.

Det var bara tankar om vad man skulle kunna prova, utan att det kostar annat än lite av vår dyrbara tid. Värt att prova?

Vad vet jag?

Lelle Wiborgh, krönikör Vi i Tyresö

Lelles krönikor hittar du här

[ANNONS]
[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information