18 juli 2024

NYHETER

Stort antal bilar brann i Krusboda

Under den gångna helgen eldhärjades och rökskadades ett mycket stort antal bilar i Krusboda.
image
Foto: Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Redaktionen
  • Publicerat: 2019-02-18

  • |
  • Uppdaterat: 2020-11-22
[ANNONS]

Händelsen inträffade natten mellan lördag och söndag vid en parkering på Fårtickegången i Krusboda. Om detta var NB Nyhetsbyrån först med att rapportera. Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen, säger till Vi i Tyresö att man misstänker att branden var anlagd.

– Larmet kom in 02.36 och när vi kommer dit är branden mycket omfattande. Det är höga lågor och risken för ytterligare spridning överhängande. Efter släckning kan konstateras att nio bilar är fullständigt utbrända och totalförstörda. Ytterligare fem bilar har rök- och värmeskador.

– Vi misstänker att branden var anlagd och har upprättat en polisanmälan om mordbrand.

Eriksson berättar vidare att två vittnen har hörts, men låter inte särskilt förhoppningsfull om att det ska kunna klaras upp.

– Det är färskt och vi samlar fortfarande in material. Men generellt skulle jag säga att alla bränder är svåra att utreda då mycket av eventuellt bevismaterial blir förstört. Det ska vara om det finns någon film eller liknande där det går att identifiera gärningspersoner.

Upprört om bristen på rapportering
Enligt NB Nyhetsbyrån ska boende i området uppröras över avsaknaden på medial uppmärksamhet. “På söndagskvällen hade inga medier – lokala, regionala eller rikstäckande – rapporterat om den stora bilbranden.”, skriver tidningen.

– Det säger något om samhällsutvecklingen när inte ens tio brända bilar har något nyhetsvärde, säger en närboende till NB Nyhetsbyrån som under söndagen var på plats och filmade ödeläggelsen.

Att Vi i Tyresö inte berättat om saken tidigare beror på att vi varit ovetande. Varken polis eller räddningstjänst har skrivit om detta i sin händelserapportering.

VET DU NÅGOT OM HÄNDELSEN? KONTAKTA OSS!
Kontakta oss via mejl, robert@viityreso.se.

[ANNONS]

Höghus i Amaryllisparken

Stödjer du en detaljplan som skulle medge byggandet av ett 6-våningshus i amaryllisparken?


Mer information